ademstudio

Over mij

hi, ik ben Chantal en ik ben de eigenaar van 'de ademstudio'

Ik heb er lang in gelooft dat sommige mensen vlekkeloos door het leven gaan. Inmiddels geloof ik daar niet meer in. Elk huisje heeft zijn kruisje. In 2016 ben ik zelf rock bottom komen te zitten door mijn toenmalige relatie. Mijn leven had gevoelsmatig geen kleur en glans meer en ik wist echt niet hoe ik dat moest veranderen. Ik ben mijzelf toen kwijt geraakt. In de jaren die volgden heb ik hard aan mijzelf gewerkt. Ik heb therapie gevolgd, cursussen gedaan over 'mijn leukste leven' en ik ben mijzelf steeds meer gaan begrijpen. Het enige wat ik lastig vond was praten over wat mij zo diep raakte. Ik was echt 'praat-moe'. Ik kon de woorden niet vinden of ik sloeg dicht.
Ik wist hoe ik mij beter kon gaan voelen door bijvoorbeeld te sporten, te journalen, mijn gedachten onder de loep te nemen, maar het verdrietige gevoel bleef. Dat veranderde toen ik in aanraking kwam met ademtherapie.
Dat was letterlijk een verademing!
Doordat ik merkte hoe fijn het is om te verwerken zonder teveel te hoeven praten, dacht ik:'dit moeten meer mensen weten!'.
Daar heb ik nu mijn missie van gemaakt. Voor mij is dit echt levens-veranderend geweest.
Verlichting, rust in mijn hoofd en lijf en opgelucht.
Ik zou willen dat ik dit eerder had geweten!

Wat houdt ademtherapie in?

Verwerking door het gebruik van je adem

Alle gebeurtenissen die je mee hebt gemaakt, hebben zijn weerslag op hoe je ademhaalt. Denk maar eens aan een moment dat je heel boos bent geweest, diep verdriet hebt gevoeld of het moment dat je je teen hebt gestoten. Op die momenten heb je waarschijnlijk niet door geademd, maar heb je je adem vast gezet. Je stopte als het ware even met ademhalen.

Stel je eens voor dat je al die momenten -met bijbehorende emoties- in een pot hebt gestopt. Doordat je je adem vast hebt gezet, is deze pot steeds voller komen te zitten. Cognitieve therapie leert je vanuit je hoofd hoe je met die gebeurtenissen om kan gaan. Dit doe je vanuit je bewustzijn. Het leert je alleen niet om die glazen pot te legen. Dit is precies de reden dat je je onrustig, verdrietig of gespannen blijft voelen. Zolang je niks met deze vastzittende emoties doet, blijven deze terugkeren. 

Tijdens een ademsessie spreken we je onderbewustzijn aan. Ik help je hierbij door gebruik te maken van muziek. Ik zorg ervoor dat je onderbewustzijn letterlijk wordt aangesproken. Jij zorgt er voor dat je ademhaling verbonden is. Ik help je daarbij. Door gebruik te maken van deze techniek en het aanspreken van je onderbewustzijn zorgen we dat je de controle over je emoties los kunt laten en kunt beginnen met een transformerende en helende reis. De emoties en gebeurtenissen die het meeste aandacht nodig hebben, zullen als eerst naar het oppervlak worden gebracht. Je kunt hierbij verdriet of boosheid ervaren. 

Na de sessie zul je rust, helderheid, gelukzaligheid, verlichting en/of ontspanning voelen. Het is letterlijk een verademing in je leven!

Nu ben jij aan de beurt!

Wat is jouw verhaal?

Wat houdt jou bezig? Waar zou jij hulp bij kunnen gebruiken? Welke excuses of twijfels heb je om niet aan de slag te gaan met jouw schaduwkanten? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal! Stuur me een bericht via dit contactformulier en laat me weten met welke vragen of twijfels jij rondloopt. Wie weet spreken wij elkaar dan binnenkort tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

    Mijn gratis gids

    10 praktische oefeningen voor meer rust en ontspanning

    Als je nieuwsgierig bent geworden naar de kracht van jouw eigen adem en je wilt hier alvast kennis mee maken, download dan mijn gratis gids. Hierin staan 10 praktische oefeningen die je direct meer rust en ontspanning geven.